Gênant googlen? Gebruik DuckDuckGo!

Een zwerend wondje op een beschamende plek? Gênant! Dat hoeft niemand te weten. Liever ook je huisarts niet. Dus maar even googlen of je zelf met een oplossing kan komen. Maar Google kijkt mee met waar je allemaal op zoekt en bouwt daar een profiel van. En dit soort gênante zoektermen wil je liever niet in je profiel.

DDG-icon_256x256Gelukkig is daar een oplossing voor: DuckDuckGo! Dit is een zoekmachine die je privacy hoog in het vaandel heeft. “What you search for is your own business and we’d like to keep it that way” is hun motto. Hoewel deze zoekmachine misschien niet zo goed is als Google, werkt het perfect en weet je zeker dat er niks van je wordt opgeslagen.

…tenminste, niet door de website. Als je surft met Chrome, Safari of Internet Explorer, weet je het nog steeds niet zeker. Het is namelijk niet duidelijk welke informatie deze browsers van jouw surfgedrag bewaren. De veilige keuze daar is Firefox. Firefox is namelijk een ‘open source’ browser, wat betekent dat de broncode openlijk inzichtelijk is. Als deze browser ongewenst jouw surfgedrag bijhoudt, zou dit snel bekend worden.

Zoals alle browsers houdt Firefox echter wel je geschiedenis bij. Dit is vaak handig omdat dit het surfen een stuk sneller kan maken. In het geval van een gênante zoekopdracht kun je er dan voor kiezen om in privacy modus te surfen (control + shift + p).

Welnu, succes met het vinden van de juiste diagnose!

 

Tags:

Over de auteur

Niek Verlaan (1985) werkt als adviseur Gezond Stedelijk Leven (expertise 'gedrag') bij afdeling Ruimte, Gemeente Utrecht. Hij is breed geïnteresseerd en houdt ervan om conceptueel denken te vertalen naar de praktijk. Hij rondde de bachelors Mediatechnologie en Liberal Arts & Sciences af en voltooide in de zomer van 2013 de master Wijsbegeerte.

Antwoord Plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Top