[Snipper] Resistentie

Ik gebruik al mijn hele leven een houten spatel om mijn eten te bereiden. Soms ben ik bang dat er een uitgebreid onderzoek wordt gedaan waarin met microscopen naar spatels wordt gekeken, en dat ze daar miljoenen (schadelijke) bacteriën vinden door alle minuscule etensresten die blijven zitten na het afwassen. Dat koken met spatels vervolgens verboden wordt. Maar zijn die bacteriën een potentiële bron voor ziekte, of een oorsprong van mijn resistentie en onderdeel van mijn weerstand?

spatel

Over de auteur

Niek Verlaan (1985) werkt als adviseur Gezond Stedelijk Leven (expertise 'gedrag') bij afdeling Ruimte, Gemeente Utrecht. Hij is breed geïnteresseerd en houdt ervan om conceptueel denken te vertalen naar de praktijk. Hij rondde de bachelors Mediatechnologie en Liberal Arts & Sciences af en voltooide in de zomer van 2013 de master Wijsbegeerte.

Antwoord Plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Top